Recensioner Djupa Oceaner

 

Hej Leif. Vill bara skriva och tacka dig för många timmars bra läsning genom de böcker du skrivit om dina många år på sjön. Jag har i många år haft SJÖ-rapporten och då kommer det ju bokförslag och då går jag till bibblan här i Vännäs och lånar.
   Numera så kan man ju läsa böcker utan att gå på bibblan så jag har läst din trilogi från min läsplatta. Trots att jag är ett år äldre än dig så försöker jag hänga med i den snabba taktutvecklingen med internet, iPhone och allt vad det heter.
   Jag har aldrig varit till sjöss däremot fanns Svensk Sjöfartstidning i mitt barndomshem under alla år.Pappa körde en bogserbåt i Husums hamn och några år i ungdomen var han anställd på Port Stanley och Saltåker, små bogserbåtar som drog timmersläp från söder till norr.
   Sjön och havet har alltid intresserat mig och sen 1977 är jag radioamatör("Gnist") vilket innebär att jag varje år tredje helgen i augusti sitter vid nån fyr och med min amatörradiostation försöker upprätta förbindelser med andra radioamatörer över hela världen.
   I år sitter jag vid  Berguddens fyr ute på Holmön i Kvarken strax norr om Umeå.
 Tack än en gång för dina böcker och de många fartygen och alla spännande och livsfarliga uppdrag du varit med om under dina många år till sjöss.
 
Gunnar Hållander
 
 
 
Jaha gott folk, nu har jag läst Leif:s böcker & är fortfarande lite i gungning. Kanske p.g.a. dåligt väder till sjöss eller atarkvarorna, arma lever. Alltnog och emedan, har jag tillbringat x-antal timmar med att blicka tillbaka till de olika hamnar, människor och barer som jag också upplevt genom livet, framförallt har man genom dessa resor också fått se mycket av vår värld.Tiden i hamnarna är numera knapp maa containerdroskorna, så dagens sjömän får knappest uppleva det vi gjort på den gamla glada tiden.
Tack Leif för en mäktig tillbakablick. 
 
Fortsätt med att sätt sjömännens historia på pränt, Leif.
 
Birgitta Högberg
 
Hej Leif.
Dina tidigare böcker var en mycket trevlig läsning. väckte många igenkännande händelser och minnen som slumrat. Trots min begränsade period på sjön finns längtan och suget kvar som till viss mån stillas i min f.d. laxkutteri "grodhavet".
Ser fram emot att få ditt nya alster i min hand.
 
Arto Gaidarzjiskij